Όμιλος Newrest

Η Newrest ιδρύθηκε στους κόλπους του Ομίλου Catair, το 1996, από τους Συνδιευθύνοντες Συμβούλους Olivier Sadran και Jonathan Stent-Torriani, και είναι η μόνη μεγάλη εταιρεία catering που δραστηριοποιείται σε όλους τους κλάδους τροφοδοσίας και φιλοξενίας, συμπεριλαμβανόμενων της παροχής υπηρεσιών τροφοδοσίας στις αεροπορικές μεταφορές, των αγορών εν πτήσει, των αφορολόγητων ειδών εν πτήσει, της παροχής υπηρεσιών τροφοδοσίας σε σιδηροδρομικές μεταφορές, της παραχώρησης λιανικών υπηρεσιών σε αυτοκινητοδρόμους και αεροδρόμια, του τομέα εστίασης, των υπηρεσιών τροφοδοσίας σε απομακρυσμένες τοποθεσίες και των υπηρεσιών υποστήριξης.

Με έσοδα υπό διαχείριση που ανέρχονται σχεδόν σε 861,9 εκ. ευρώ για το 2020/21 και περισσότερους από 28.980 υπαλλήλους σε 56 χώρες, η Newrest είναι η πρώτη μεγαλύτερη «ανεξάρτητη» εταιρεία τροφοδοσίας αεροπορικών εταιρειών παγκοσμίως.

Στο κλείσιμο του έτους 2021, η Newrest ανήκει σε ποσοστό 94,6% στη διοίκηση, με τους διευθυντές της να κατέχουν το αντίστοιχο ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου (340 διευθυντές). Το υπόλοιπο μετοχικό κεφάλαιο ανήκει σε ιδιωτικούς μετόχους με μικρά μερίδια.

Η Newrest δεσμεύεται για τη συνεχή βελτίωση και καινοτομία για τους πελάτες της, την ευημερία και την πρόοδο των υπαλλήλων και των διευθυντών της, τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη της εταιρείας και τον απόλυτο σεβασμό των κοινωνικών και των περιβαλλοντικών αξιών σε όλες τις δραστηριότητές της.

Σημαντικά νούμερα

turnover

861,9 εκ €

Κύκλος εργασιών
Ενοποιημένος 2020/21
4act

4

Τομείς δραστηριότητας
Πτήσεις / Σιδηροδρομικές μεταφορές / Απομακρυσμένες τοποθεσίες & Catering / Λιανική

56

χώρες

28.980

εργαζόμενοι

Ιστορικό

Οργανόγραμμα

Οι δεσμεύσεις μας

Υψηλή τεχνογνωσία & δημιουργικότητα
• Έμπειροι σεφ με σημαντική εκπαίδευση, αφοσιωμένοι στη γαστρονομία και την ικανοποίηση των πελατών.
• “Chefs Unlimited”: η ομάδα της Newrest που μοιράζεται τις νέες διεθνείς τάσεις και το πάθος για καινοτομία στην κουζίνα!

Ποιότητα, Υγιεινή & Ασφάλεια Τροφίμων
• Πολύ αυστηρές διαδικασίες Ποιότητας Υγιεινής & Ασφάλειας, σύμφωνες με ISO 9001 & HACCP.

Εκπαίδευση των πελατών μας στη σωστή διατροφή
Στόχος μας είναι να εκπαιδεύσουμε τους επισκέπτες των εστιατορίων μας στην απόλαυση του γεύματός τους:
o Υγιεινά και νόστιμα πιάτα κάθε μέρα.
o Ετήσιο πρόγραμμα γαστρονομίας γύρω από ενδιαφέρουσες θεματικές ημέρες…
o Ομάδα διατροφολόγων που είναι στο πλευρό μας καθημερινά για την κατάρτιση και ανάλυση των μενού, ώστε να περιλαμβάνουν όλους τους συνδυασμούς θρεπτικών συστατικών.

Τοπικοί προμηθευτές ανάλογα με το σημείο εστίασης
• Δίκτυο προμηθευτών που απαρτίζεται από τους πιο αξιόπιστους επαγγελματίες της τοπικής αγοράς τροφίμων αλλά και τοπικούς παραγωγούς επιλεγμένους σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές του Ομίλου.
• Κατάλογος προϊόντων, σχεδιασμένος για κάθε εστιατόριο/κυλικείο, σύμφωνα με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του κάθε χώρου εστίασης.

Μαζί για τον πλανήτη
• Η δέσμευσή μας: μείωση τoυ αποτυπώματος άνθρακα κατά 5% ετησίως και εφαρμογή της πιστοποίησης ISO 14001.
• Οι δράσεις μας: διαδικασίες μείωσης αποβλήτων, σχέδιο καταπολέμησης των απορριμμάτων τροφίμων, χρήση ανακυκλώσιμων συσκευασιών, ευαισθητοποίηση για φιλικές προς το περιβάλλον δράσεις.
• Μια νέα υπεύθυνη πολιτική αγορών: Η Newrest επιλέγει αυστηρά τους προμηθευτές και τις πρώτες ύλες της, προτιμώντας πάντα φρέσκα και τοπικά προϊόντα.

Αξία στους ανθρώπους μας
• Τοπική διοίκηση σε κάθε χώρα.
• Ένα φιλόδοξο σχέδιο ανάπτυξης δεξιοτήτων επιτρέπει να ενσωματώσουμε και να υποστηρίξουμε αποτελεσματικά τους ανθρώπους μας και να αναδείξουμε τα ταλέντα τους.
• Υγεία και Ασφάλεια: δύο βασικές έννοιες ενσωματωμένες σε όλες τις δράσεις μας μέσω της εκπαίδευσης.

Digital & καινοτομία
• Μια νέα γκάμα ψηφιακών εργαλείων για τη βελτίωση της εμπειρίας στα εστιατόρια και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας.
• “Connect’EAT“ App, ηλεκτρονική παραγγελία, κατάλογοι προϊόντων και μενού, καινοτόμα εργαλεία.

Αναβαθμισμένη εμπειρία κατανάλωσης
• Επιστροφή στα αγνές πρώτες ύλες, διεθνοποίηση της γαστρονομίας, γρήγορο και υγιεινό φαγητό, βιώσιμη ανάπτυξη και ψηφιοποίηση. Η Newrest εμπνέεται διαρκώς από τις νέες τάσεις κατανάλωσης.
• Σύγχρονες ιδέες που ανταποκρίνονται με ακρίβεια στη συνεχή εξέλιξη της αγοράς εστίασης και στις προσδοκίες των πελατών μας.