Δενδροφύτευση από τη Newrest με τους δασοπυροσβέστες και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βύρωνα

Η ομάδα της Newrest Αθήνας πραγματοποίησε με επιτυχία την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, την 1η δράση δενδροφύτευσης, στην τοποθεσία «ΑΡΤΕΜΙΣ» στο βουνό του Υμηττού, μετά τις φωτιές του 2020 που κατέστρεψαν το μεγαλύτερο μέρος μίας από τις σημαντικότερες πήγες οξυγόνου της Αθήνας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Κέντρου Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βύρωνα.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη με μια ομάδα 80 συμμετεχόντων, εργαζομένων της Newrest Αθήνας με τις οικογένειες τους, να φυτεύουν περισσότερα από 200 δενδρύλλια τυπικά της χλωρίδας του Υμηττού, όπως σπάρτα, κουτσουπιές, χαρουπιές και πεύκα. Η διαδικασία ήταν μεν κοπιαστική, αλλά οι συμμετέχοντες αποζημιώθηκαν αντικρίζοντας στο τέλος τα μικρά φυτά που πότισαν με αγάπη, ανυπομονώντας, να τα δουν να μεγαλώνουν και να εξελίσσονται σε ένα μικρό δάσος. Οι εικόνες της φύσης που αναζωογονείται ήταν, για την ομάδα δενδροφύτευσης, η μεγαλύτερη χαρά που μπορούσαν να βιώσουν.

 

Τη δενδροφύτευση ακολούθησε παρουσίαση κατάσβεσης οικιακής φωτιάς από την Εθελοντική Ομάδα Πυροσβεστών, καθώς και των διαδικασιών επέμβασης στις δασικές πυρκαγιές από το Πυροσβεστικό Σώμα, πληροφορίες πολύτιμες για κάθε πολίτη. Έτσι, μέλη της ομάδας της Newrest πήραν σημαντικές γνώσεις που ενδέχεται να τους χρησιμεύσουν στο μέλλον.

Τέλος, η ημέρα έκλεισε με ένα πικνίκ στο δάσος του Υμηττού που έδωσε την ευκαιρία όλοι οι συμμετέχοντες να χαλαρώσουν και να συζητήσουν τα συναρπαστικά δρώμενα της ημέρας. Η συνεργασία της εταιρίας με την ομάδα εθελοντών πυροσβεστών και Πολιτικής Προστασίας Βύρωνα συνεχίζεται, αφού η Newrest θα παρέχει δωρεάν τη σίτιση της ομάδας πυροσβεστών κατά την καλοκαιρινή περίοδο 2023 που οι ανάγκες προσωπικού επιτήρησης και πυρόσβεσης θα είναι αυξημένες.

 

Οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους στη φύση για την επόμενη δράση για το Περιβάλλον, που αποτελεί το σημαντικότερο Πυλώνα του Χάρτη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Newrest Group μαζί με τον Κοινωνικό Πυλώνα Ευθύνης απέναντι στο Προσωπικό.

Κοινοποίηση

Δείτε επίσης

Scroll to Top