Νησιώτικες γεύσεις επιφύλασσε το μενού Απριλίου της καμπάνιας ΝΕΟ

Ένα νόστιμο μενού δημιουργήσαν οι chefs της Newrest για τους πελάτες της εταιρίας τον Απρίλιο στο πλαίσιο του NEO concept. Πρόκειται για την καμπάνια γαστρονομίας που βασίζεται σε υγιεινές συνταγές με συστατικά της φύσης, τα οποία είναι συγχρόνως και ωφέλιμα ως καλλιέργειες για τον πλανήτη.

Η πρόταση αυτού του μήνα ήταν εμπνευσμένη από Σαρακοστιανές συνταγές της ελληνικής νησιώτικης κουζίνας με κύρια συστατικά τα Φυλλώδη Λαχανικά, πλούσια σε βιταμίνες: εξαιρετικά για το μεταβολισμό, συγκαταλέγονται στις πιο θρεπτικές τροφές. Πρόκειται για ένα πραγματικό κοκτέιλ αναζωογόνησης: φυτικές ίνες, προβιταμίνη Α, βιταμίνες Β, C και Κ, αμινοξέα, αντιοξειδωτικά και μέταλλα, ιδιαίτερα σίδηρος και ασβέστιο. Πολύ χαμηλά σε θερμίδες, και εξαιρετική πηγή βιταμινών για την υγεία!

Το μενού περιελάμβανε τα εξής:

Κρύα Ορεκτικά
Ρεβυθοκεφτέδες Ίου με γαρνιτούρα αγιορείτικης μελιτζανοσαλάτας
Φάβα Σαντορίνης με καραμελωμένα κρεμμύδια
Κυρίως Πιάτα
Χταπόδι τσερέπα Ιθάκης
Καλαμαράκια με ρύζι από τη Χίο
Γλυκό
Σιμιγδαλένιος χαλβάς με φιστίκι και cranberries

 

 

 

Φυλλώδη Λαχανικά
Καλλιεργώντας τα φυλλώδη λαχανικά, τα οφέλη για τον πλανήτη μας είναι πολλαπλά. Τα φυτά αυτά αναπτύσσονται γρήγορα και υπό ποικίλες συνθήκες: μερικά μπορούν να αναπτυχθούν σε χαμηλές θερμοκρασίες, ακόμα και να επιβιώσουν από τον παγετό, ενώ άλλα είναι ανθεκτικά στην ξηρασία και συντελούν στην προστασία του εδάφους. Πρόκειται για λιγότερο συνηθισμένες καλλιέργειες που βοηθούν τα εδάφη μας να αναγεννηθούν, ειδικά μετά την καλοκαιρινή καλλιεργητική περίοδο.

Δεδομένου ότι η μονοκαλλιέργεια, η καλλιέργεια δηλαδή των ίδιων ποικιλιών, καταστρέφει εντελώς το έδαφος και επιτρέπει την ευκολότερη εξάπλωση των φυτικών ασθενειών, η προτίμηση των λαχανικών αυτών στη διατροφή μας και κατά συνέπεια στην καλλιέργειά τους, συντελεί σημαντικά στην ισορροπία της φύσης και στην επιβίωση του πλανήτη.

Κοινοποίηση

Δείτε επίσης

Scroll to Top