Ριζώδη λαχανικά: ένα μενού έκπληξη της Θεματικής Καμπάνιας ΝΕΟ

Ένα πρωτότυπο μενού δημιουργήσαν οι chefs της Newrest για τους πελάτες της εταιρίας, την Τετάρτη 16/03, στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος γαστρονομίας NEO. Το πρόγραμμα εστιάζει στα αγνά υλικά της φύσης και στην υποχρέωση καθενός από εμάς για την οικοδόμηση ενός πιο θετικού και βιώσιμου κόσμου μέσα από τη υγιεινή καθημερινή κατανάλωση και διατροφή.

Με θέμα τα πολύτιμα για τη φύση και τον ανθρώπινο οργανισμό ριζώδη λαχανικά, το μενού περιελάμβανε τα εξής:

Ζεστό Ορεκτικό
Σούπα από κρέμα πατάτας αρωματισμένη με τρούφα και τουρσί ραπανάκι
Σαλάτα
Δροσερή σαλάτα ανάμεικτη με καρότο, φινόκιο, σταφίδες, πράσινο μήλο & σάλτσα γιαουρτιού
Κυρίως Πιάτο
Λαβράκι με κίτρινη σελινόριζα, σπαράγγια & πατάτες ατμού
ή
Μοσχαράκι λεμονάτο στο φούρνο με καρότα γλυκοπατάτες & σελινόριζα
Γλυκό
Muffin πιπερόριζας με σάλτσα μελιού με παντζάρι

 

Όταν μιλάμε για ριζώδη λαχανικά, αναφερόμαστε στο υπόγειο μέρος των φυτών που συλλέγουμε για τα γεύματά μας. Αυτά τα τραγανά λαχανικά, είναι γεμάτα με φυτικές ίνες, βιταμίνες Β1 και C, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και σίδηρο. Είναι χρήσιμα για την αποκατάσταση των χαμένων μεταλλικών στοιχείων στο σώμα, ενώ παράλληλα ενισχύουν τον κορεσμό και το ανοσοποιητικό σύστημα και έτσι, βελτιώνουν την υγεία μας, υποστηρίζοντας την κατανομή των θρεπτικών συστατικών στο σώμα μας από τις τροφές που καταναλώνουμε.

Συγχρόνως είναι ανθεκτικές καλλιέργειες, ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες, γιατί είναι καλά κρυμμένες κάτω από τη γη και παίρνουν τα θρεπτικά συστατικά από το βαθύτερο έδαφος όπου δεν έχουν πρόσβαση τα άλλα φυτά. Μπορούν να καλλιεργηθούν κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του έτους και είναι πολύ ανθεκτικά στην ξηρασία. Επιπλέον, διατηρούνται καλύτερα από άλλα λαχανικά. Μερικές φορές, συνδέονται με άλλες καλλιέργειες επειδή είναι χρήσιμα και ως απωθητικά παρασίτων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, τα ριζώδη λαχανικά ήταν οι πρωταγωνιστές αυτού του μηνιαίου μενού και εκτιμήθηκαν ιδιαιτέρως από τους πελάτες των εστιατορίων. Η καμπάνια θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες με διαφορετικές προτάσεις που συνδυάζουν τα οφέλη για την ανθρώπινη υγεία και τον πλανήτη μας.

Κοινοποίηση

Δείτε επίσης

Scroll to Top