Lunch break στην εργασία: Tα οφέλη για τη διατροφή και την υγεία

Για τους περισσότερους από εμάς, το να κάνουμε ένα πραγματικό διάλειμμα ώστε να απολαύσουμε το βασικό μας γεύμα στη δουλειά μαζί με τους συναδέλφους μας φαίνεται να αποτελεί «πολυτέλεια» αφού συνήθως καταλήγουμε να τρώμε βιαστικά πάνω από τα γραφεία μας. Για να μιλήσουμε με νούμερα, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την TotalJobs σε 7.135 Βρετανούς, φάνηκε ότι το 1/3 των εργαζομένων παραμένουν ολόκληρη την ημέρα πάνω από τα γραφεία τους! Φανταζόσουν όμως ποτέ ότι ένα κανονικό lunch break μακριά από την οθόνη του υπολογιστή μας θα μπορούσε να έχει σημαντικό θετικό αντίκτυπο στην υγεία και τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους; Διαβάστε παρακάτω τους λόγους!
Πώς βοηθάει το lunch break να τρεφόμαστε πιο υγιεινά;
Αυτό που συνήθως βλέπουμε να συμβαίνει είναι πως παραλείποντας το μεσημεριανό διάλειμμα στη δουλειά για φαγητό, καταλήγουμε αργότερα με μία ανεξέλεγκτη πείνα η οποία συνήθως μας οδηγεί στην επιλογή του delivery ή σε άλλες γρήγορες λύσεις της στιγμής, που συνήθως είναι χαμηλής διατροφικής αξίας με πολλά λιπαρά και αρκετές θερμίδες. Αν όμως φάμε κανονικά, στην ώρα μας και με γνώμονα το αίσθημα της πείνας εκείνης της στιγμής (μπορούμε να προγραμματίσουμε το γεύμα μας από το σπίτι), οι διατροφικές μας επιλογές θα είναι σίγουρα πιο συνειδητές ενώ η μη βιαστική λήψη φαγητού θα ενισχύσει το αίσθημα κορεσμού. Φυσικά, είναι σημαντικό να πούμε ότι η κατανάλωση φαγητού με βραδύτερο ρυθμό θα μας κάνει να απολαμβάνουμε και να ευχαριστιόμαστε περισσότερο την κάθε μας μπουκιά, γεγονός που θα μας βοηθήσει να αποβάλλουμε σε ένα βαθμό την πίεση και τα αρνητικά συναισθήματα που μας κατακλύζουν εκείνη τη στιγμή.
Το lunch break μπορεί να επηρεάσει θετικά σώμα και πνεύμα!
Η αλλαγή θέσης και γενικότερα η κίνηση μετά από την πολύωρη καθιστική στάση μπροστά από τον υπολογιστή, θα μπορούσε να βοηθήσει στο να μειωθούν οι πόνοι στις αρθρώσεις και οι μυικοί πόνοι στο λαιμό και την πλάτη. Επιπλέον, η «αποσύνδεση» του μυαλού από τον υπολογιστή και τα φώτα που εκπέμπει, βοηθάει στην ανασυγκρότησή του και την μείωση των συμπτωμάτων πνευματικής κόπωσης και δυσκολίας συγκέντρωσης. Μετά το μεσημεριανό σας διάλειμμα λοιπόν και την αλλαγή περιβάλλοντος, θα μπορούσατε να επιστρέψετε περισσότερο ανανεωμένοι πίσω στη δουλειά και με «φορτισμένες μπαταρίες», γεγονός που θα σας καθιστούσε πιο παραγωγικούς κατά το υπόλοιπο της ημέρας.
Αρκεί ένα μεσημεριανό διάλειμμα για να μας κάνει πιο ευτυχισμένους;
Η αλήθεια είναι πως κάνοντας ένα διάλειμμα για φαγητό θα συζητήσετε, θα ανταλλάξετε απόψεις και ιδέες, θα μοιραστείτε προβλήματα και ανησυχίες και θα γελάσετε με την καρδιά σας, κι όλα αυτά μόνο καλό θα μπορούσαν να κάνουν για την βελτίωση των κοινωνικών σας σχέσεων και την ψυχική σας υγεία! Μην ξεχνάτε ότι το γέλιο έχει αποδειχθεί η καλύτερη θεραπευτική δύναμη. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να γελάσει κανείς από ό, τι γύρω από το τραπέζι μαζί με τους συγγενείς, φίλους ή συναδέλφους του!
Να τελικά που μία απλή και καθημερινή συνήθεια όπως το να γευματίσετε με ηρεμία μαζί με τους συναδέλφους σας, φαίνεται να αξίζει λίγη περισσότερη από την προσοχή σας!

Κοινοποίηση

Δείτε επίσης

Scroll to Top